Забелязах, че имам омазняване отдолу на блока с дроселовата клапа - на снадката между нея и въздуховода към дебитомера. Че даже е и капало долу върху съединител/скоростна кутия. Какво говори това ? Да разглабям ли да видя какво става вътре ? Двигателя е от новите TS-и, дето ECU то е върху дроселовия блок.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Омазняване около дроселовата клапа
Collapse
X
-
Преди дросела е маркуча за картерните газове. Отваряш и ако е много мазно вътре, чистиш. Ако пак почне да мазни- или е запушен сепаратор или нещо по- лошо. Масло харчи ли?Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
-
Първоначално публикувано от Евгени Генчев5 литра си долял или 5 литра изобщо. Щото аки си долиал 5 литра си е направо зле работата.Моя грешка явно. 5 литра общо. Мотора го дават 4.4литра аз си купих 5литрова туба и миналата седмица смених маслото с ново, като от 5литровата туба имам 100-200мл останали, което ще рече, че съм долял 400-500мл за преиода между двете смени (10000км)
Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
-
На моята 145-ца не се доливаше масло от смяна до смяна, независимо от стила на каране. Сегашната 156-ца харчи около половин до един литър на 5000км.
Има ли начин да се разбере дали е запушен масления сепаратор без да се отваря капака на главата?! Тази кола е с поне 100к. км. по-малко от старата и разходът на масло ме притеснява.
Мисля, че и дроселовата клапа е за почистване, защото сутрин пали неуверено и не върви нормално, докато е студена. Възможно ли е замърсяването на дросела да е свързано със запушен маслен сепаратор?!
Comment
Comment